Educatie

Kom Drukken Grafisch Atelier Haarlem mei 2019
Grafisch Atelier-Haarlem, lithografie
Grafisch Atelier Haarlem, cursussen en educatie
Grafisch Atelier Haarlem, educatie
Grafisch Atelier Haarlem, Maak jouw wereld mooier met handlettering

CJP-acceptant

De werkplaats is CJP “Cultuurkaart-acceptant”, zodat scholen en leerlingen bij Grafisch Atelier Haarlem kunnen betalen met de CJP Cultuurkaart. Handig omdat de kosten van een workshop direct uit het beschikbare CJP-budget kunnen worden verrekend via het CJP, wat weer een hoop administratieve rompslomp bespaart.

Werkplaats of op locatie

Wij kunnen verschillende  praktijkprogramma’s aanbieden voor “hands on” grafiek en drukwerk binnen het kader van cultuur- of lesprojecten.

Aan de slag in de werkplaats is natuurlijk het leukste, maar in overleg kunnen we in de school zelf workshops en praktijklessen aanbieden; dus drukken met de leerlingen in hun eigen schoollokaal. Zeefdrukken op papier of textiel, Letterpress of lino-snijden en -drukken op locatie.

Oud geleerd, jong gedaan

Met ervaren vakmensen en creatieve kunstprofessionals hebben we gemotiveerde docenten, jong en oud klaarstaan om leerlingen te inspireren, ondersteunen, tips te geven en de kneepjes van het vak bij te brengen. Makers in hart en nieren, die niets liever doen dan hun liefde voor druk en papier doorgeven aan een volgende generatie.

Denken doe je immers met je handen, en wij helpen je een handje…

Onderwijsinstellingen

Er is inmiddels veel ervaring met een groot aantal onderwijsinstellingen; we werken samen met Hart-Haarlem en we mogen de volgende scholen tot onze klanten rekenen:

  • PO-scholen in Haarlem e.o.: Vrije School Kennemerland, Bavoschool, De Werkschuit, De Bavinckschool, Liduinaschool, De Crayenester Basisschool Heemstede e.a.
  • BSO De Vlinderboom, Kinderopvang Haarlem.
  • VO-scholen in Haarlem e.o.: Rudolf Steinercollege, CoornhertLyceum, Mendelcollege, ECL, Het Schoter, De Hartenlust in Bloemendaal.
  • VO-scholen buiten Haarlem: Montessori Lyceum Flevoland Almere en Teylingen College Leeuwenhorst in Noordwijkerhout.

We zijn momenteel druk bezig om kant-en-klare lespakketten te ontwikkelen voor PO- en VO-onderwijs, waarbij er een keuze is aan thema’s, leerdoelen, technieken en vaardigheden

De magie van de afdruk

Vast een keuze uit mogelijke praktijklessen, waarbij de altijd weer optredende verwondering, verbazing en magie van de afdruk centraal staat; in welke druktechniek dan ook:

  • Linosnedes maken en drukken: Geschikt voor alle groepen leerlingen vanaf groep 6 in het Basisonderwijs tot en met eindexamenklassen VO-Cultuurklassen. Omdat we met professionele en veilige inkten en materialen werken is iedereen blij met de resultaten, en dat binnen anderhalf uur! We werken met transparant (overtrek-)papier en carbonpapier zodat alle leerlingen zich kunnen verbazen over
  • Door te gaan zeefdrukken op papier met sjablonen of sticker-papier kan de leerling al zelf  van tevoren het sjabloon voorbereiden (tekenen en snijden) waardoor er in de werkplaats (of op locatie) in korte tijd een reeks zeefdrukken kan worden gemaakt met zelfgemengde kleuren in samendruk of meer kleuren.
  • In combinatie met onze collectie houten letters, boekdrukpersen en onbeperkte inkt- en kleurmogelijkheden kan er “Letterpress”-drukwerk worden gemaakt, posters of kaarten. Iedereen kan het!
  • T-shirts of tote-bags zelf bedrukken in zeefdruk: hoe cool is dat? Laat de leerlingen een ontwerp, logo of slogan maken. Wij verzamelen de ontwerpen in zeefdrukramen en laten de leerlingen zelf kleuren kiezen of mengen en eigen shirts zeefdrukken met onze zeefdruk-caroussel. Op locatie of hier in de werkplaats.
  • Bankbiljetten, posters of zines drukken op de Riso? Droge naalden maken, zelf afslaan op de warmtafel en drukken op de etspers? Een zeefdrukworkshop met de CKV-talenten? Hebben we allemaal al een keer gedaan, en kijken uit naar de volgende keer!
  • Met jullie school, klas, groep of vak?

Informeer naar de mogelijkheden. Mail naar info@gahaarlem.nl of bel 06-30431340.

11 februari 2020, Excursie Grafisch Atelier Haarlem – YET Youth, Europe and Theatre